keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Summer sun.

Tämä supermagee okrankeltainen pipo on myös ihan itelle (tästä syystäkö tilatut pipot ei valmistu..). Tein pipoa kotona ehkä kymmeneen eri kertaan, aina vähän kerrallaan. Väri on luonnossa vielä parempi kuin tässä kuvassa.
lanka: Novita Tempo (65% villa, 35% akryyli)
koukku: 6
menekki: 100 gr.

Rasittavaa käyttää tuota ylläolevaa lankaa, Tempoa, koska siinä on osa akryylia enkä niin välitä siitä, mieluummin käyttäisin 100% villaa, mutta se lanka on muuten kaikin puolin niin hyvä, että siksi oon siihen nyt taipunut. Hyvät värit, helppo virkata, sopivan paksu yms. Jos sulla on vinkata joltain muulta valmistajalta joku vastaava (mutta joka olisi täyttä villaa), niin mielelläni kuulisin! En ole edelleenkään päässyt Oulunkylän Lankamaailmaan - se on seuraavana listalla, siellä epäilemättä on useitakin vaihtoehtoja. Eller?

Ja niin, biisiehdotus keltaisista keltaisimmalle: Texas: Summer sun

4 kommenttia:

Mappe kirjoitti...

jee, hyvä Milla ja loko.

Aliisa kirjoitti...

Ootko Milla käynyt Aleksanterinkadun Lankaideassa? (http://www.lankaidea.fi) Entä Koskarissa Merletossa? (http://www.merletto.fi) Nopea galluppi töissä kertoi, että nämä ovat hyviä. Lankaideassa ainakin on kaikkea muuta kuin Novitaa jostain ihan omilta maahantuojilta ja kuulemma "aivan ihania".

Merikuu kirjoitti...

Ihana pipo, saako siihen neulomisohjetta? :)

Milla kirjoitti...

Merikuu moi, kiitos.
Ohjetta näihin mihinkään mun tekemään pipoon ei ole olemassa. Teen erehdyksien ja testailujen kautta :) Mutta lyhkäisesti teen näin:
- virkaten
- aloitan päälaelta
- lisäilen alussa silmukoita kunnes näyttää sopivalta
- lopetan lisäilyn niin alkaa kääntyä alaspäin
- sovitan matkan varrella miltä vaikuttaa. jos on kireä niin lisään vielä vähän, jos löysä niin puran takaisinpäin ja virkkaan muutamia kertoja kaks yhteen.
- sori ei oikeastaan ole parempaa ohjetta. voisinkin koittaa postata ohjeesta vähän paremman ja kunnollisen version. kuvien ja selitysten kera.
- onnea matkaan!