torstai 18. helmikuuta 2010

Nuttuja etiopialaisille vauvoille!


Kuva: Helena Räisänen

Tällainen projekti on käynnissä, ollut itse asiassa jo melko pitkään, mutta itse luin sitä vasta uusimmasta Kotiliedestä (nro 3/2010).
Etiopiassa pitkään asunut Pirkko Tuppurainen on aloittanut projektin, jossa tehdään ja toimitetaan itse kudottuja nuttuja vastasyntyneille Etiopiaan. Nuttuja on kaikkiaan tehty jo noin 8000!

Ongelma Etiopiassa on, että lapsia syntyy vuosittain 2.9 miljoonaa, mutta vain 2 prosenttia synnytyksistä tapahtuu sairaalassa. Valtaosa äideistä synnyttää kotioloissa ilman koulutettua apua. Moni äiti kuolee, kun ei ole mahdollisuutta esimerkiksi keisarinleikkaukseen.

Nuttuja tehdään siis sairaaloihin vastasyntyneille sekä orpokoteihin. Sairaalaan synnyttämään tuleva äiti saa nutun vauvalleen lahjaksi. Nuttujen lahjoittamisen toivotaan houkuttelevan äitejä sairaalaan synnyttämään.

Lisätietoa ja ohjeet nutun tekoa varten löytyvät osoitteesta: www.tuppurainen.fi/blogit/nuttu.

Loko ainakin ryhtyy kutomaan, ohje vaikuttaa helpolta!

2 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Hei ja kiitos, kun lähdet mukaan sytomyssyilemään! :) Katsastin blogisi läpi pääpiirteittäin ja vakuutuin, että sinulla myssyjen teko kyllä tapahtuu! ;D

Kysyit, miten saisit napattua minulta napin omaan blogiisi. Kaisa on tehnyt Sukkasatoa varten hyvät ja selkeät ohjeet, joten kannattaa kurkata niitä täältä http://sukkasato.blogspot.com/2008/08/napin-linkittminen.html Muutenkin Sukkasadon sivuilla on hyviä ohjeita Bloggerin käyttämisessä, joten kannattaa tutkia siellä enemmänkin Kaisan antamia ohjeita.

Ai Etiopian nutuista on uudessa Kotiliedessä, pitääpä tutkailla lehteä. Muutamia nuttuja olen minäkin sinne lähettänyt.

Milla kirjoitti...

Hei, mielelläni mukana!
Kiitos linkkivinkistä tuohon Sukkasatoon. Siellä olikin hyvät ohjeet napittamiseen ja tekstin linkittämiseen yms.

Viikonloppua!